Liva, Mads og 38 andre i svømmeskole i Ringkøbing


I alt 40 børn har deltaget i svømmeskole i Ringkøbing Svømmehal i de første to uger af skolernes sommerferie

Liva: - Det har været sjovt. Jeg har bl.a. lært at lave hovedspring.

Mads: - Det sjoveste har været at lære at dykke. Jeg er her også, fordi jeg ikke skal spille på computer hele tiden.

7-årige Liva Bjerg Kristoffersen og 9-årige Mads Svend Halkjær er to af de i alt 40 børn, der har været på svømmeskole i Ringkøbing Svømmehal i de to første uger af skolernes sommerferie. Et tilbud til 7-12 årige, hvor svømning, dykning, læring og leg i og omkring svømmehallen går op i en samlet enhed. I den første uge tog 21 børn imod tilbuddet. I den anden uge var der 19 børn. I begge uger var svømmeskolen i gang fra kl. 8 til kl. 13 fra mandag til og med torsdag.

Glæde, tryghed og sikkerhed

Tovholdere på svømmeskolen var de to daglige ledere af Ringkøbing Svømmehal, Steen Axelsen og Pia Olesen.

- Formålet med svømmeskolen er jo bl.a. at lære børnene at være glade for og trygge ved at bevæge sig i vand, samtidig med at vi lærer dem betydningen af sikkerhed for dem selv og for andre, når de er i bassinerne. I forløbene har de f.eks. stiftet bekendtskab med forskellige stilarter i svømning, udspring, dykning, livredning og førstehjælp med hjertestarter. Mange af børnene har virkelig ”rykket sig” i løbet af dagene i svømmeskolen – nogle fra, at de var meget betænkelige ved at gå i vandet og til, at de næsten ikke var til at få op af bassinet igen. Vi lægger vægt på, at det sociale samvær i og omkring svømningen skal vægtes højt, og vi har konstateret, at der undervejs er opstået mange nye kammeratskaber blandt børnene, understreger Pia Olesen og Steen Axelsen.

Mindre hold på
grund af corona

Coronaen og opmærksomheden på at undgå spredning af smitte spiller ind i alle mulige sammenhænge i disse måneder, og den har også haft betydning for tilrettelæggelsen af de to ugers svømmeskole i Ringkøbing Svømmehal.

- Der er jo en masse retningslinjer, vi naturligvis af sikkerhedsmæssige årsager skal indrette os efter. Derfor har vi færre deltagere på holdene end tidligere år. Det indebærer så til gengæld, at vi som instruktører har haft mulighed for at have mere fokus på og tage os bedre af hver enkelt deltager i undervisningen. Det har været fedt, siger Steen og Pia.

Unge hjælpere

De har i svømmeskolen haft hjælp af tre helt unge instruktører til at holde styr på og vejlede børnene. To af de unge instruktører er Josefine Christensen, der efter sommerferien starter i 8. klasse på Tim Skole, og Cecilie Vinther, der starter i 8. klasse på Ringkøbing Skole.

- Vi har jo sommerferie og tid til at hjælpe i svømmeskolen. Det har været fedt at være sammen med børnene og være med til at træne dem, siger de to instruktører, der er veninder og har kendt hinanden lige siden børnehavealderen.

”En bagtanke”

Ud over at give børnene i svømmeskolen en god oplevelse med svømning i et godt socialt samvær lægger Steen Axelsen og Pia Olesen heller ikke skjul på, at der jo også kan ligge ”en bagtanke” med tilbuddet.

- Hvis børnene bliver bidt af svømning, er de jo mulige, faste brugere i svømmehallen og som medlemmer af Ringkøbing Svømmeklub. Og hvis børnene synes, det er fedt, så er der jo også gode muligheder for, at de kan trække deres forældre med, understreger Pia og Steen med brede smil.

 

  Glade børn og deres instruktører, der deltog i svømmeskolen i uge 28. Børnene lærte i svømmeskolen også om de fem baderåd: Lær at svømme. Gå aldrig alene i vandet. Læs vinden og vandet. Lær stranden at kende. Slip ikke børnene af syne (slip ikke de voksne af syne). 
Mads og Liva var to af deltagerne i svømmeskolen i Ringkøbing Svømmehal i uge 28.  
  De daglige ledere af Ringkøbing Svømmehal, Steen Axelsen og Pia Olesen, havde gode hjælp af unge instruktører i svømmeskolen, bl.a. Josefine Christensen (nr. 2 fra venstre) og Cecilie Vinther. Den tredje hjælpeinstruktør, Ena Zemanic, var ikke til stede ved fotograferingen..