Phillip fra Fyn og 48 andre i svømmeskole i Ringkøbing


- Jeg har lært at svømme og at dykke. Det er mega sjovt.

7-årige Phillip Biondos begejstring var ikke til at tage fejl af. Han var vild med at være i svømmeskole i Ringkøbing Svømmehal i uge 27. Sammen med 21 andre børn i alderen 7-12 år havde han det sjovt og lærte en masse i bassinerne i svømmehallen i den første uge af børnenes skoleferie.

Phillip bor til daglig i Vissenbjerg på Fyn, men i uge 27 var han på ferie hos mormor, Norma Bonde Rasmussen i Skjern. Og det var mormor, der via et opslag på Facebook fik ideen til at melde Philipp til Ringkøbing Svømmehals tilbud om en uges svømmeskole, så han kunne lære at være fortrolig med at bevæge sig i vand. Og det var netop det vigtigste formål med svømmeskolen.

Glade og trygge ved vand

- Naturligvis vil vi gerne være med til at lære børnene at svømme rigtigt, men det vigtigste ved svømmeskolen er, at de bliver glade for og trygge ved at bevæge sig i vand. I løbet af ugen har børnene dag for dag flyttet og udviklet sig fra de respektive niveauer, de havde i forhold til vand, da de startede. En del af børnene har sprunget i fra 4 meter vippen, hvilket de troede var umuligt for dem, da de startede, fortalte lederen af Ringkøbing Svømmehal, Kim Grøn Hansen, den næstsidste dag i svømmeskolen.

Ugens svømmeskole var hver dag mandag til og med fredag kl. 8.00-13.00. I dette tidsrum var børnene i bassinerne et par timer hver dag. Undervejs i dagens program blev de også undervist i sikkerhed og førstehjælp, men der var også rum og tid til leg på stadion ved siden af svømmehallen og til hyggeligt samvær om brød, frugt, sandwichs og saftevand i hallens kantine i løbet af dagen.

- Der har været 22 deltagere i denne uge, og i næste uge er der tilmeldt 27. Med i alt ca. 50 deltagere i de to uger er vi meget tilfredse med tilslutningen til svømmeskolen, der helt sikkert vil blive gentaget næste år, siger Kim Grøn Hansen.

Unge instruktører hjalp til

Ud over Kim medvirkede Marie Breinholt Nielsen og Ida Sophie Bisgaard Jakobsen som instruktører for børnene. De to piger, der starter i 8. klasse på Ringkøbing Skole efter sommerferien, er også til daglig instruktører i Ringkøbing Svømmehal i deres fritid. De var glade for at bruge en del af deres skoleferie på at instruere og være sammen med børnene.

- Det er meget hyggeligt, og der er godt nok gang i dem i vandet, understregede Marie og Ida.

Og Phillip. Ja, efter en uges svømmeskole i Ringkøbing skulle han på en uges fodboldskole i nærheden af Vissenbjerg på Fyn.

  Lederen af Ringkøbing Svømmehal, Kim Grøn Hansen, sammen med sine medinstruktører i svømmeskolen i uge 27 – Marie Breinholt Nielsen (tv) og Ida Sophie Bisgaard Jakobsen – og glade børn i baggrunden.
Phillip Biondo sammen med mormor, Norma Bonde Rasmussen, efter torsdagens svømmeskole i uge 27 i Ringkøbing Svømmehal.