Ringkøbing Svømmehal åbner igen


Fra torsdag morgen den 11. juni kan der igen svømmes i Ringkøbing Svømmehal – med restriktioner, men også med udvidede åbningstider

Fra kl. 05.30 torsdag den 11. juni er der igen mulighed for at svømme i bassinerne i Ringkøbing Svømmehal. Efter tre måneders lukning på grund af coronaen åbner svømmehallen igen for brugerne - endda med udvidede åbningstider i forhold til før lukningen.

- Ved genåbningen går vi direkte over til sommer åbningstider i svømmehallen. Det vil sige, at der er åbent for svømning i 56 timer om ugen. Før lukningen var der mulighed for morgensvømning tirsdage, torsdage og lørdage. Nu er der også åbent for morgensvømning onsdage med det formål at brede brugernes besøg lidt ud, så vi undgår spidsbelastninger. For vi skal stadigvæk huske på, at myndighedernes retningslinjer om bl.a. hygiejne og afstandskrav for at undgå smitte med corona skal overholdes, og at vi alle har et ansvar for at passe godt på hinanden, siger leder af ROFI Centret og Ringkøbing Svømmehal, Per Lange Andersen.

For særligt sårbare

Som noget nyt bliver svømmehallen hver mandag formiddag fra kl. 10 til kl. 12 forbeholdt dem, som af sundhedsmyndighederne bliver betegnet som ”særligt sårbare”. Det kan f.eks. være ældre og folk med hjertekar problemer.

Når mandag formiddag er valgt til denne gruppe af brugere, er forklaringen, at svømmehallen, inkl. omklædningsrum, da er ekstra grundigt rengjort, således at ingen andre har brugt stedet efter rengøringen.

Retningslinjer i svømmehallen

Han fremhæver her nogle af de vigtigste retningslinjer for brug af svømmehallen – retningslinjer, som også vil fremgå af den skiltning, der er lavet i de forskellige områder af hallen:

- I hvert bassin må der højst være én person pr. 4 kvadratmeter, da der for fysisk aktive skal være mindst 2 meters afstand til andre fysisk aktive. Det svarer til, at der i bassinerne højst må være 108 personer på én gang. Den kapacitet er under normale omstændigheder rigeligt til at kunne leve op til kravene, men det kan naturligvis ske, at der er for lidt plads i f.eks. varmtvands bassinerne. Hvis det sker, må vi indføre en eller anden form for turnusordning.

- Brugen af omklædningsrum og badefaciliteter vil fremgå tydeligt af vores skiltning. Udgangspunktet er, at der højst må være 25 personer af gangen i hvert omklædningsrum. Som det ser ud for øjeblikket, må brugerne af hygiejnemæssige hensyn ikke benytte skabene til ejendele i omklædningsrummene. Tasker og ejendele skal brugerne i stedet – på eget ansvar - tage med sig ind i selve svømmehallen.

- Vi opfordrer til, at brugerne så vidt muligt selv tager svømmeudstyr med hjemmefra.

- Saunaerne i svømmehallen bliver åbnet, men med restriktioner. Der må højst være fem personer af gangen i hver sauna, og det eneste, man må tage med i saunaen, er et håndklæde. Det skal medbringes og benyttes.

Tillid til selvdisciplin

Det er meget vigtigt, at vi hjælper hinanden med at overholde de retningslinjer, som myndighederne har udstukket, så alle føler, at Ringkøbing Svømmehal er et godt og sikkert sted at være. Vi har tillid til, at vores brugere vil vise selvdisciplin og følger de retningslinjer, som vores personale og skiltningen anviser, understreger Per Lange Andersen.

Han, det faste personale og instruktørerne i svømmehallen glæder sig til igen at tage imod de faste og nye brugere af hallen og gæster udefra.

- Vi er glade for, at vi nu kan åbne igen – også at genåbningen sker i så god tid, at vi kan få alle ting og forholdsregler på plads, inden turistsæsonen for alvor går i gang, siger Per Lange Andersen.

 

  - Vi glæder os helt vildt til at tage imod vores mange brugere, og vi skal naturligvis nok vejlede dem bedst muligt, så vi hjælper hinanden med at overholde myndighedernes retningslinjer, siger de to daglige ledere af Ringkøbing Svømmehal, Steen Axelsen og Pia Olesen..