Månedens Profil Juli 2019:


Per har fokus på udvikling

I mange virksomheder og institutioner er juli en forholdsvis stille måned. Der skal afvikles ferie. Heller ikke i ROFI-Centret hører juli til de måneder, hvor der er den største aktivitet. Men det betyder langt fra, at der er lukket helt ned i personalet, og at centrets mange lokaliteter står tomme. Her nogle eksempler:

- I juli er stort set alle 25 værelser i vores vandrerhjem besat af udenlandske og danske turister. I uge 30 er ROFI-Centret ramme om den årlige antikmesse, der trækker mange tusinde gæster til fra et stort område og mange turister. Mange dyrker motion i vores fitnesscenter før, under eller efter deres ferie. På stranden i Søndervig tilbyder vores dygtige fitnessinstruktører morgengymnastik til turister og fastboende. Det er et stort tilløbsstykke. Og i Ringkøbing Svømmehal, hvor vi har ansvaret for den daglige drift, er der et stort rykind af både fastboende og gæster udefra, siger leder af ROFI-Centret, Per Lange Andersen.

Så selv om juli i ROFI-Centret er en af de stille måneder, og at personalet også her afvikler ferie på skift, så er dagligdagen altså langt fra så stille endda. Centerlederen bruger især måneden til at lægge sidste hånd på planlægningen af arrangementer og aktiviteter for de nærmest kommende måneder – og afsøge nye ideer til, hvordan ROFI-Centret også på det lidt længere sigt fortsat kan være et spændende samlingspunkt for byens og egnens befolkning.

Store arrangementer

- Lige nu er jeg i gang med at lægge sidste hånd på planlægningen og markedsføringen af to store kulturelle arrangementer i 2019 i ROFI-Centret. Det ene er Comedy Night Ringkøbing den 9. november, hvor Mark Le Févre, Ruben Søltoft og Andreas Bo, der alle hører til på øverste hylde blandt stand up komikere i Danmark, optræder. Der er solgt 950 billetter til showet, og der er kun 18 billetter tilbage. Det andet store arrangement er julekoncerten den 6. december, hvor Stig Rossen for sjette år i træk lægger vejen forbi ROFI-Centret på sin juleturné rundt i landet – denne gang med Jasmin Gabay som gæstesolist. Det er samtidig Stig Rossens 25-års jubilæum med julekoncerter, fortæller Per til ROFI-Nyt, som satte ham stævne til dette interview den 23. juli.

I Pers planlægningskalender fylder også allerede nu et show med stand up komikeren og tryllekunstneren Rune Klan den 30. marts i 2020. Titlen på Rune Klans show er HÅBEFULD. I oktober 2017 overværede over 600 mennesker Rune Klans fantastiske show BARNLØS i ROFI-Centret, så der er lagt op til et festligt gensyn. Derudover har Per øje på to andre store arrangementer i centret i foråret 2020, som han dog ikke endnu kan løfte sløret for. De er i støbeskeen.

- Her i juli er vi bl.a. også i gang med at planlægge og forberede indendørs sæsonen med dens mange aktiviteter i ROFI-Centret, både ROFIs egne aktiviteter og de aktiviteter, som foreninger, der lejer sig ind i centret, står for. En af ROFIs egne aktiviteter er eksempelvis Aktive Senior for alle over 60 år hver onsdag formiddag i efterårs- og vintersæsonen, som sidste år var en stor succes med ca. 100 deltagere, fortæller centerlederen.

Fra Jysk og Forum Horsens til ROFI

Per Lange Andersen, der er 46 år, stammer fra Vemb. Han blev udlært i detailbranchen og var i en årrække distriktschef i Jysk, hvor han havde det overordnede ansvar for 12 butikker. Derefter kom han til Forum Horsens, hvor han i stillingen som halinspektør bl.a. var involveret i udviklingen og planlægningen af en række store koncerter og havde fodbold, håndbold og basketball på ligaplan helt tæt inde på livet i det daglige arbejde.

Det var bl.a. med den ballast i bagagen, at Per for 9 år siden blev ansat som leder af ROFI-Centret.

- Det er ikke nogen hemmelighed, at Lars Larsen altid har været mit store forbillede. Hans udvikling af Jysk er indbegrebet af godt købmandskab. I Forum Horsens lærte jeg også værdien af hele tiden at udvikle og vær parat til at tænke nyt. Derfor giver jeg i min dagligdag tid og plads til at gøre mig tanker om, hvordan vi kan udvikle ROFI-Centret, så det hele tiden så godt og vel er på omgangshøjde med ønsker og behov i lokalbefolkningen. Det gælder både daglige aktiviteter med motion og idræt i centret og events af forskellig art. Vi vil være et sted, hvor det er godt at være for alle, uanset alder og formål. Det kræver, at vi hele tiden tænker nyt og tager nye initiativer. Det spændende ved mit job i ROFI, der spænder over så mange forskellige aktiviteter, er for mig især, at når vi udvikler på ét område, så smitter det som regel af på andre områder i huset og foreningen, siger Per Lange Andersen.

Udvikling i svømmehallen

Som eksempel på værdien af udvikling i det samlede billede nævner han Ringkøbing Svømmehal, som ROFI overtog driften af med virkning fra starten af 2018.

- Jeg vil ikke lægge skjul på, at vores overtagelse af driften af svømmehallen arbejdsmæssigt var en af de største udfordringer, jeg har haft, på grund af de uventede problemer, vi blev stillet overfor. Dem har vi lagt bag os. Vi kom heldigvis godt igennem de første måneder, og i kraft af et dygtigt personale og et godt samarbejde med foreninger og andre brugere af svømmehallen, kører driften nu på skinner. Vi lovede, at vi ville stå i spidsen for nye initiativer, der kan være med til at gøre Ringkøbing Svømmehal endnu mere spændende og tiltrækkende for byens borgere og for turister. Aqua-disco for unge, svømmeskole og solnedgangs-gudstjeneste er eksempler på nye initiativer med nye muligheder, og der kommer flere. Samtidig har vi gode synergieffekter i driften af svømmehallen og ROFI-Centret, siger Per.

Og tilføjer: - Det er naturligvis vigtigt for os, at også de foreninger, der bruger ROFI-Centret og svømmehallen, trives og har det godt. Foreningerne med deres store frivillige indsats er i den grad også med til at udvikle indholdet i de rammer, vi kan stille til rådighed for deres aktiviteter. De frivillige er et helt afgørende omdrejningspunkt.

Ud over ROFI-Centret tænker Per også drift og udvikling i vandrerhjemskæden Danhostel. ROFI-Centrets vandrerhjem er med i Danhostel, og Per er med i bestyrelsen på landsplan. Og så fylder fortiden fra Forum Horsens i øvrigt en hel del i hans fritid. Horsens har et af landets bedste basketballhold, og Per tager gerne til Horsens for at følge holdets kampe, især når kampen om det danske mesterskab spidser til.

Per er gift med Mette, der bl.a. er frivillig instruktør i Ringkøbing Svømmehal. De bor på Smørblomsten i Ringkøbing sammen med deres 6-årige tvillinger, Magnus og Mathilde.

 

  Per Lange Andersen foran ROFI-Centret og Danhostel Ringkøbing, der hænger uløseligt sammen og giver gode synergier for både aktiviteter i centret og for overnatningsmuligheder for bl.a. turister og for sportsklubbers træningsophold. 
Centerlederen mellem to store planlægningsopgaver - julekoncerten med Stig Rossen i december 2019 og showet med Rune Klan i marts 2020.