Liva og Freya i svømmeskole


Alle pladser besat i svømmeskole i Ringkøbing Svømmehal i de to første uger af skoleferien

- Vi kan godt li’ at svømme og dykke, og vi vil gerne blive bedre til det. Vi lærer også noget om svømmeregler og sikkerhed, så vi kan huske at gøre nogle ting, hvis det bliver nødvendigt. Vi skal passe på hinanden, siger Liva og Freya Viisholm Thomsen, der bor på Vejskillingen i Ringkøbing.

De to søstre på henholdsvis 8 og 10 år er blandt de 30 børn, der bruger fire dage i den anden uge (uge 28) af deres ferie på at gå i skole. Dog ikke den almindelige folkeskole, men svømmeskole i Ringkøbing Svømmehal.

Med hjælp fra Ringkøbing Svømmeklub arrangerer svømmehallen i uge 27, uge 28 og uge 32 svømmeskole for børn i alderen 8-12 år. Ud over at give børnene mulighed for en sjov ferieoplevelse i et godt socialt samvær med jævnaldrende lægger lederen af Ringkøbing Svømmehal, Kim Grøn Hansen, vægt på følgende formål med svømmeskolen:

- Vi vil først og fremmest gerne lære børnene at være glade for og trygge ved at bevæge sig i vand. Desuden vil vi naturligvis også - ud fra deres forskellige forudsætninger – lære dem lidt mere, end de har kunnet hidtil. Ringkøbing Svømmehal er meget mere end ”blot” et badebassin. F.eks. vil vi gerne være med til at styrke grundlaget for den lokale svømmeklub. Hvis vi kan være med til at gøre børnene glade for at svømme, så melder de sig måske senere ind i svømmeklubben og blive faste brugere af svømmehallen i klubben eller i andre sammenhænge, siger Kim Grøn Hansen.

Sikkerhed og tryghed

Sikkerhed og tryghed står højt på det daglige skema i svømmeskolen. Førstehjælp for børn er en fast del af dagens program.

- Det er jo ikke sådan, at vi skal lære børn at redde liv, men det er vigtigt, at de får en fornemmelse af, hvad de selv kan være med til at gøre i en livstruende situation. De kan f.eks. være med til at fortælle andre, hvad de kan gøre i sådanne situationer, og at man ikke skal være bange for at bruge en hjertestarter. De fem gode baderåd indgår også i vores undervisning – i øvrigt sammen med gode råd om, hvordan man skal forholde sig i tilfælde af brand. Det sidste er nu mest, fordi jeg også er frivillig brandmand, siger Kim Grøn Hansen med et smil.

Fire unge trænere fra Ringkøbing Svømmeklub og to uddannede livreddere sørger for, at børnene i svømmeskolen er i sikre hænder i hele forløbet.

Det daglige program i svømmeskolen, der starter kl. 8.30 og slutter kl. 12.30, byder på et par timer i bassinet med svømning og dykning, men også på andre former for leg og motion i og omkring svømmehallen. Derudover er der en pause til brød og frugt og afslutning med en god skolesandwich.

Det er andet år i træk, at der med stor succes holdes svømmeskole i Ringkøbing Svømmehal. I uge 27 og 28 er alle pladser fyldt op, mens der endnu er ledige pladser i uge 32. Tilmelding hertil kan ske på Ringkøbing Svømmehals hjemmeside her.

Liva og Freya var i øvrigt også med i svømmeskolen sidste år. - Det er sjovt – også at være sammen med de andre på holdet, understreger de.

 

  Søstrene Liva (tv) og Freya er glade for at være i svømmeskole i Ringkøbing Svømmehal.
I hver af de første to uger af skoleferien er der ca. 30 børn i svømmeskole i Ringkøbing. Her ses de fleste af deltagerne i uge 28 ved svømmehallen sammen med unge trænere og leder Kim Grøn Hansen.